Garden:  Garden by Fraher Architects Ltd

This old London home gets a razor-sharp revamp

Johannes van Graan Johannes van Graan
Google+

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Loading admin actions …

Today’s homify 360° gem comes to us from Fraher Architects Ltd, who were kind enough to share one of their creations with us. ‘Pier House’, as it is known to these professionals, is a handsome period house situated in South West London. 

Like most properties, this one really benefits from a wide plan maximised from a single-storey side return and rear extension, treating the interiors to not only more space, but also enhanced natural lighting and garden views.

The rear side

What a picture-perfect little back porch. And garden. And glass doors…  

To maximise lighting levels internally, full-height glazing was introduced to ensure a strong connection between the internal and external spaces.

Let in the light… and view

Each vista ends with a framed view, ensuring the relationship between the internal spaces is as strong as the relationship with the exterior.

Here in the rear side, we see an open-plan layout which consists of a living room, kitchen and dining area – and, clearly, none of these three spaces have anything to complain about when it comes to style, lighting and location!

The kitchen

At first glance, we really thought the crockery and décor items on the top floating shelf were wall decals or something – don’t they just stand out so perfectly from the charcoal-hued background while blending in with the off-whites tones of the tiled backsplash? 

Need a professional touch in your kitchen (or bathroom or garden… )? Check out our range of experts here on homify.

The best part

It really warms our hearts whenever we stumble upon a home that is fortunate enough to have its very own wine cellar! This particular one (which, granted, is more of a wine storage wall than an underground cellar) was created by Shape London, who was also responsible for much of the bespoke joinery.

So far, so good. Let’s scope out some more of this house’s design…

A dream design, or not your style at all – what are your thoughts?
Whitton Drive:  Terrace house by GK Architects Ltd

Need help with your home project? Get in touch!

Discover home inspiration!