Is this Oxford's most intriguing suburban home?

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Is this Oxford's most intriguing suburban home?

Johannes van Graan Johannes van Graan
 Corridor & hallway by homify
Loading admin actions …

Jack Jarrett Design brings us our latest homify 360° discovery, which tackles some major renovations completed on a house in north Oxford to transform and modernise the existing property into an attractive, stylish and extremely spacious family house. 

Combining skill with creative planning, a distinctive and refined design was created which played on degrees of transparency to offer views, light and privacy to internal spaces. 

And yes, the scheme was awarded the most popular project on the Architect's Journal Small Projects Award in 2013!

Not too hot for you?

The striking bay windows at the front of the house were reconfigured to create more generous reception rooms that are flooded with light. These new bay windows incorporate a Western Red Cedar brise soleil to prevent the excessive solar gain in summer that caused the original house's front rooms to drastically overheat in the summer. These louvres provide screening to both the internal spaces and respect the privacy of the surrounding properties.

Welcoming in the light

Of course the interiors offer just as many “wow” factors, if not more. The internal layout was remodelled to maximise daylight in the interior, opening up views between house and garden and providing additional space to help the client's growing family. 

Need that expert interior (or exterior) look? Check out our range of professionals.

So much space and style

It seems that no stone was left unturned to ensure a most striking end result for this gorgeous house – even the staircase was moved to create an impressive double-height entrance hallway with an unhindered stack effect to help ventilate the house.

Opening up

Using principles explored and developed with students of the Interior Architecture Degree at Oxford Brookes, sight lines were opened up between internal spaces to increase and multiply the sense of openness without compromising the homely feel to the rooms. 

And to really put the cherry on the top, a carefully considered (yet bold) colour scheme gave status and dignity to each room.

Shall we revel in some more images for further inspiration?

Clever enough for you? Share your thoughts on this house in our comments section, below!
Whitton Drive:  Terrace house by GK Architects Ltd,

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!