modern Living room by 株式会社seki.design
modern Living room by 株式会社seki.design
modern Living room by 株式会社seki.design

This is a reforming of a housing in an apartment in Mikage, Kobe City. Our client was a married couple in their 60s. Since their children moved out, few of the private rooms became unnecessary.

The original housing had connected rooms of approximately 13.2 square meters and 9.9 square meters. There is a recess, a place to set the family’s Buddhist altar, and by the window, there is a broad veranda. This is the so-called “Japanese layout”. Usually, are placed in the middle of the house where it is the brightest, and Buddhist memorial services and funerals are held there, so, during the Bon festival (festival of the dead) and the new year, it used to be a place where the whole relatives gather. But recently, funerals are held in ceremony halls and Buddhist memorial services are held compactly with only family members. Relatives are not the ones visiting on Bon festivals and for the new year, but the beautifully grown children and grandchildren. The center of the house transferred from to the living room, the dining room, and the kitchen. So we made a deliberate offer of the living of the couple after the children moved out.

Credits: A.FUKUZAWA
Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.