Front entrance (before): houses by dwell design, modern | homify
< >
Front Entrance (Before):  Houses by dwell design, Modern
< >
Front Entrance (Before):  Houses by dwell design, Modern
< >
Front Entrance (Before):  Houses by dwell design, Modern
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

Overview

The original rather utilitarian 1970's house in Oxfordshire was remodelled to create a contemporary dwelling. The project comprises a ground floor side and first floor extension and complete reconfiguration. A careful cost-effective internal re-planning extension and refurbishment provided increased ground floor living space, a larger master bedroom with en-suite, additional bedrooms, a utility room, and pantry space. The open plan kitchen / dining area is flooded with natural light by the use of two sets of windows which provides framed views of the established garden. The extensions ensured that no garden space was lost and significantly improved the energy efficiency through the well-constructed extensions.

The exterior was given a new lease of life with white render, doubled-glazed windows and the ground floor extension included a rooflight and tiled roof to match the existing. The extensions ensured that no garden space was lost and significantly improved the energy efficiency through the well-constructed extensions. The finished alterations have created the contemporary house the clients wished for and the changes create a modern family home that now is much more suited to their lifestyles which they are thoroughly enjoying.

Client Testimonial

'When we bought our new house we knew that we would need to extend it to accommodate our family but also we had bought the house despite it having languished on the market for some time due to a rather ugly front view. We asked dwell design to visit and they suggested a range of clever and creative changes that over two extensions maximised our existing space; getting rid of unnecessary corridors as well as significantly increasing our living area by several large bedrooms one of which is ensuite and managing to gain a utility room and a pantry. Not only was this achieved without losing any of the garden but the extensions also impressively improved the energy efficiency of the house and transformed the external appearance of the building. We are now relocating and the house achieved our asking price immediately, we have found it a struggle to find a home that can compare to this one and we will be calling on dwell design to help again to improve our new home'.

Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.