North facing glazing overlooking rear garden Capital A Architecture Modern living room
North facing glazing overlooking rear garden Capital A Architecture Modern living room
North facing glazing overlooking rear garden Capital A Architecture Modern living room

This project added a 45 square meter extension to a typical 1930’s detached house in Corstorphine, Edinburgh. The original house was well built but not well designed, the layout didn't work for modern life. The new extension creates an L shaped open-plan space containing kitchen, living and dining. This is now the hub for family life, with a sheltered deck overlooking the large rear garden and a new front entrance to the house, allowing the original hallway to become more private.

This project won the Scottish Design Award for a Low Cost Project 2016.

For more details on the project, see this post on the Capital A blog.

Credits: Photos by Square Foot Media
Similar Photos
Comments