House of evelyn beauty salon: spa by design by uber, | homify
House of Evelyn Beauty Salon:  Spa by Design by UBER,
House of Evelyn Beauty Salon:  Spa by Design by UBER,
House of Evelyn Beauty Salon:  Spa by Design by UBER,
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

To “create a scalable new brand in luxury beauty salons that would look at home in any major international

city” was a fabulous brief and challenge for our team for this young entrepreneurial client. The chosen first location was a disused café surrounded by Manchester’s finest hang out icons. There was an

initial challenge of space planning to convert the space to a commercial unit accommodating 4 key elements:

spray tanning, hair & makeup, manicure and pedicure sections as well as spa treatment zones. To set this apart

we wanted this to be the ultimate luxury beauty experience conceptualised as a top-to-toe journey through

the salon which could entail a one-after-another treatments - if so desired. This means you can leave the salon

fully complete and pampered looking and feeling fabulous down to finishing touches such as your perfume of

choice.

From the customer’s initial entry we designed all the zones to be visible to entice one immediately. The nail

bar is front of house as a social spot to share a glass of bubbly and is designed with a clear top surface to

showcase the additional nail enhancement products available along with a candy store approach to the double

fronted display of products behind and in the front window. We had a specific challenge with the acoustic

protection between the zones as we wanted to keep the hair and makeup upbeat with appropriate music, yet

protect a calmer tranquil mood in the treatment and message spa area. Bespoke surfaces consisting of

automotive-level paint which were applied in 22 layers to give a durable and polished feel with a high

reflection to compliment the polished brass (which can be seen as details like skirting board and architrave

inserts) and pick out the gold veins in the calacatta oro marble floor. The tinted antiqued mirror helps reflect

an air of sophistication. A great deal of thought was given to the mechanical and electrical elements, as an

example the integrated ambient lighting to the cabinetry with adjustable levels as well as bespoke pendants

and all zones are equipped with independent temperature control. We and the customer are thrilled with how

this new venture has been received and we look forward to replicating more units in interesting locations in

the future.

Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.