Wellness garden barendrecht modern garden by erik van gelder | devoted to garden design modern | homify
<
Wellness garden Barendrecht Modern garden by ERIK VAN GELDER | Devoted to Garden Design Modern
<
Wellness garden Barendrecht Modern garden by ERIK VAN GELDER | Devoted to Garden Design Modern
<
Wellness garden Barendrecht Modern garden by ERIK VAN GELDER | Devoted to Garden Design Modern

In 2014, we were asked to realize a modern and contemporary wellness garden that also fits this classical villa in Barendrecht. The clients demanded an ample seating areas, a large pool and an area where children can play. Because of the lines in the classically styled home, we opted for a central axis on which the swimming pool has also been placed. This axis starts at the front of the house and runs to the back of the garden. The flooring system of luxury composite boards has become the backbone of the garden. The various parts of the exterior are associated with this line in a beautiful way. Close to the house (at the kitchen side), we located a large terrace with dining table. Because the retractable sail above the terrace it is comfortable to enjoy meals outside, even when there is a lot of sun or some rain. To the left of the pool we build a sleek canopy with custom lounge benches and a fire table. In case of rain, the roof of the canopy can be closed automatically because of the lamella system. A glossy white custom made outdoor kitchen with built-in gas grill makes it possible to cook outside. The walls stucco look provides privacy and a more private feeling. The colors were used to create a balanced atmosphere and suits the colors that were used in the villa. Right behind in the garden, a tree house for the kids is realized. There is also a floating vegetable garden, which features small-scale production of fruit and vegetables. The characteristic multi-stemmed trees provide a real nature feeling and are enlighted with LED spotlights. The combination of evergreen and flowering plants makes the garden attractive throughout the year. To reduce maintenance as much as possible, a robotic mower is used to mow the grasses and the watering system makes sure the whole garden gets enough water during dry periods. Due to the sophisticated lighting scheme, the garden changes in the evenings into a great cosy space. Thanks to the good cooperation with the various professionals we were able to deliver this unique project. The end result is a modern, inviting and functional outdoor space. Even in larger groups of friends it's really amazing to enjoy this awesome wellness project!

Similar Photos
Comments