< >
The Pattern House reForm Architects Modern living room
< >
The Pattern House reForm Architects Modern living room
< >
The Pattern House reForm Architects Modern living room

The design concept at the root of this project was a response to the client’s desire to achieve maximum diversity, character and choice for prospective purchasers.

This was achieved by creating a pattern of interlocking apartments, expressed on the facade of the building through colour and a system of concrete ‘fins’ that define the perimeter of each individual apartment. The massing and position of this contemporary building echoes that of a mill that previously sat on the site, recreating the scale of the original courtyard and providing continuity with the history of the site. Pattern House is part of our wider masterplan for the regeneration of the Castle Street area in Stalybridge. (See the Longlands Mill and the Stalybridge Masterplan projects)

AWARDS

Civic Trust Awards – Commendation

What House? Awards – Best Apartment, Silver

TESTIMONIALS

Of the 3 mills shortlisted this stole the show, mainly because as much attention is paid to the crucial common areas as the apartments. Great quality materials used, great sense of place and good sized living spaces. It is a supreme job that has not only rescued a landmark site but has also created some lovely places to live.—Best Restoration Awards, Manchester Evening News

You have given us an excellent service. I am very happy.— Chairman, Urban Splash

Similar Photos
Comments