Forest view: terrace by clear architects | homify
< >
Forest View:  Terrace by Clear Architects
< >
Forest View:  Terrace by Clear Architects
< >
Forest View:  Terrace by Clear Architects
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

This complex rear extension, with a ground-floor ‘garden room’ and 2 new bedroom suites; inclusive of the enlarged master bedroom, is highly innovative while appearing simple and chic.

Design features:

• Deep, cantilevered eaves are a dramatic feature with a highly practical purpose, offering protection from all the elements.

• Luxurious elements abound, including bespoke lighting and a sunken wine cellar flush with the tiled flooring.

• The rear gabled extensions were duplicated to achieve a pleasing symmetry.

• Wrap-around glazing makes the new downstairs room completely at one with the garden.

• A ‘living’ green (Sedum) roof provides additional thermal insulation while also giving an attractive view from the new bedrooms.

Location: Chingford, Essex

Cost: Undisclosed

Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.