Forest view modern living room by clear architects modern | homify
Forest View Modern living room by Clear Architects Modern
Forest View Modern living room by Clear Architects Modern
Forest View Modern living room by Clear Architects Modern

This complex rear extension, with a ground-floor ‘garden room’ and 2 new bedroom suites; inclusive of the enlarged master bedroom, is highly innovative while appearing simple and chic.

Design features:

• Deep, cantilevered eaves are a dramatic feature with a highly practical purpose, offering protection from all the elements.

• Luxurious elements abound, including bespoke lighting and a sunken wine cellar flush with the tiled flooring.

• The rear gabled extensions were duplicated to achieve a pleasing symmetry.

• Wrap-around glazing makes the new downstairs room completely at one with the garden.

• A ‘living’ green (Sedum) roof provides additional thermal insulation while also giving an attractive view from the new bedrooms.

Location: Chingford, Essex

Cost: Undisclosed

Similar Photos
Comments