Patalab Architecture

Patalab Architecture

Patalab Architecture
Patalab Architecture
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Clifton House

This project to refurbish a semi-detached Victorian villa situated within one of London’s Arcadian conservation areas focuses on increasing the spatial connectivity between the house and its garden and within the house itself.

In response to the building’s existing four floors, a series of double-storey high volumes have been inserted into the fabric. Spaces are linked horizontally and vertically, opening up unexpected views within and beyond the house. A tapered staircase, approaching a 4.5 metre high glazed opening, leads from the entrance hall on a raised ground floor down to garden level where the kitchen area extends into the exterior via a sunken terrace.

Dark natural materials such as Belgian Basalt and stained Oak are contrasted by bespoke designed joinery pieces in light finishes.

Location
London
  • Clifton House:  Houses by Patalab Architecture

    Clifton House

  • Clifton House:  Houses by Patalab Architecture

    Clifton House

  • Clifton House:  Houses by Patalab Architecture

    Clifton House

  • Clifton House:  Houses by Patalab Architecture

    Clifton House

  • Clifton House:  Houses by Patalab Architecture

    Clifton House

  • Clifton House:  Houses by Patalab Architecture

    Clifton House

  • Clifton House:  Houses by Patalab Architecture

    Clifton House

  • Clifton House:  Houses by Patalab Architecture

    Clifton House

Admin-Area