Salmon Lane - London by Rural Office for Architecture | homify
Rural Office for Architecture

Rural Office for Architecture

Rural Office for Architecture
Rural Office for Architecture
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Salmon Lane—London

A self contained family home with garden for Niall and Helen in East London. The site was 200sqft of pavement on the corner of two residential streets in a conservation area adjacent to the couple’s existing end-of-terrace house.

Extending the existing terrace determined the two-storey height of the building.

Entrance level from the street was half a storey higher than at the rear, so by building down as well as up the dwelling became three-storey.

The internal layout was determined by four factors: one, the need to continue the window pattern of the terrace on the north elevation; two, to shelter the rooms in the house from the busy street outside; three, to maximise views and access to the south facing private garden at the rear of the property; four, to minimise the redundancy of the circulation space.

Location
Salmon Lane - East London

Admin-Area