MV house by 8X8 Design Studio Co. | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
8X8 Design Studio Co.
edit edit in admin Request review New project
Edit project Add photo Statistics Premium
8X8 Design Studio Co.
8X8 Design Studio Co.
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

MV house

420 sqm. Two-Storey Modern Residential

Concept: Shell / Limb / Float The approach we utilized for MV is to create a metaphor of a arm stretched out as born from the angulation of the terrain towards the direction of the view. It is composed of a latticed concrete framing. Resting on its palm is a Shell that creates a protective envelope on the primary spaces.

The Shell is a tropical solution of establishing a hollow volume that integrates long projected eaves for the house. The projections protect the house from accumulated heat gain on the ground and lower levels and at the same time help deflect rainfall from entering through the house’s fenestration. The Shell also creates wind deflectors through the walls on its sides to help channel ventilation through the house at the same conceals utility installations (downspouts, AC, etc.). The Shell is a legible integration of tropical solutions in a singular component oriented to push towards the edge of the hill.

The Arm on the lower part of the house is composed with the lower level of the house having the supplementary spaces for the upper floor (such as guest rooms, utility rooms etc.), integrated with stilts that project down to touch the curvature of the ground.

In Composition it is a Hovering Volume that rests calmly on a limb that is projected from topology of the hill, facing the mountains.

Total dimensions
420 m² (Area)
  • MV House - Two Storey Modern House on a Cliff in Ayala Greenfieds, Calamba Laguna Philippines by 8X8 Design Studio Co. Modern

    MV House—Two Storey Modern House on a Cliff in Ayala Greenfieds, Calamba Laguna Philippines

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["PH"] A modern two-storey home looking out to Makiling

    The House is laid tangential to the slope of the terrain as a cantilevered volume extending towards the mountain range

  • MV House - Two Storey Modern House on a Cliff in Ayala Greenfieds, Calamba Laguna Philippines by 8X8 Design Studio Co. Minimalist Concrete

    MV House—Two Storey Modern House on a Cliff in Ayala Greenfieds, Calamba Laguna Philippines

    The Hilltop view of the Houses was a deliberate gesture to allow the house to hover its neighboring natural vegetation. It extends outward as a tangent to the terrain, and extends its spaces outward toward the mountain range view.

  • MV House - Two Storey Modern House on a Cliff in Ayala Greenfieds, Calamba Laguna Philippines Minimalist living room by 8X8 Design Studio Co. Minimalist Glass

    MV House—Two Storey Modern House on a Cliff in Ayala Greenfieds, Calamba Laguna Philippines

    MV House's Living space is an open layout Living Area and Kitchen, laid out to take to have a clear vantage of the Mountain Range view

  • MV House - Two Storey Modern House on a Cliff in Ayala Greenfieds, Calamba Laguna Philippines by 8X8 Design Studio Co. Minimalist

    MV House—Two Storey Modern House on a Cliff in Ayala Greenfieds, Calamba Laguna Philippines

    MV House's Frontage is humble single storey facade that designates a cavern entry on the left side for the pedestrian entry. The Subtle volume and treatment was a direct request from the client to reflect the humble persona they want the house to exude. The Exterior volume is cladded in wood form concrete as a simulation of a pebble stone sitting on a hill.

  • MV House - Two Storey Modern House on a Cliff in Ayala Greenfieds, Calamba Laguna Philippines by 8X8 Design Studio Co. Minimalist

    MV House—Two Storey Modern House on a Cliff in Ayala Greenfieds, Calamba Laguna Philippines

    MV House's Exterior Shell is casted in wood form concrete as a minimal maintenance exterior finish, and a rustic treatment to the natural vegetation of the hill. This view shows how the ground floor volume hovers towards the mountain range, and dynamically slides in tangent to the apex of the hill.

Admin-Area