The Green Studio by Fraher Architects Ltd | homify
Fraher Architects Ltd

Fraher Architects Ltd

Fraher Architects Ltd
Fraher Architects Ltd
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

The Green Studio

Sited opposite the Butterfly House, The Studio is a garden based
creative home work space for our Architectural Practice. Situated in South East of London the building was driven by the directors need to balance a young family with an increasing workload.

The studio’s shape and orientation has resulted from a detailed sunlight analysis minimizing its impact on the surrounding buildings and ensuring high levels of day lighting to the garden and work spaces.

The split levels and grounded form helps to conceal its mass and facilitates the flowing ground scape transition between the garden and studio. Clad in a stainless steel mesh the terraced planter beds and wild flower green roofs will combine to green the facade replacing the lost habitat.

Carefully orientated high performance glazing combined with super insulation and a robust natural ventilation strategy means the building requires no heating or cooling. Hot water for the kitchen and shower are provided by a large solar array and thermal store.

The project was completed in October 2013 and delivered to a tight budget and deadline.

All the joinery was designed, fabricated and installed by the practice’s sister company Fraher + Co.

Images by Jack Hobhouse

Location
London

Admin-Area