Burns Beach Residence (Australia) by Adorn Interior Design | homify
Adorn Interior Design

Adorn Interior Design

Adorn Interior Design
Adorn Interior Design
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Burns Beach Residence (Australia)

I was approached by the owners of this beautiful 3 story home in the sea-side suburb of Burns Beach in 2014. The owners were placing the house on the market and required a partial staging to get the home looking its best.

Adorn Interior Design worked closely with the owners of the residence to maintain the openness of the house, while creating a modern twist on an African inspired design.

The result was an inviting home with a warm and neutral palette to reflect the Australian summer climate.

  • Double Height Living Room :  Living room by Adorn Interior Design

    Double Height Living Room

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["CO"] [Published] 16 salas de doble altura, ¡todas espectaculares!

    This stunning room is the 'wow-factor' of this home. As you enter, you are WORD by the double height of the room and the windows. The space looks out onto the poolside oasis and green backyard. Neutral warm tones were used to ground the space and to contrast the outdoor space.

  • Entry:  Corridor & hallway by Adorn Interior Design

    Entry

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 4
    ["CO"] [Published] 12 ideas para tener una entrada preciosa sin gastar demasiado
    ["HK"] [Published] How to decorate your hallway console
    ["IN"] 13 photos of rustic hallways that you need to see today
    ["TW"] [Published] 鄉村風走廊:13 種你絕對不能錯過的美麗設計

    As you enter the home through the well-appointed glass pivot door, you find yourself in this beautiful wide hallway. This hallway was designed and staged to draw ones eye through the house toward the double height entertainer's-delight at the end.

  • Bathroom :  Bathroom by Adorn Interior Design

    Bathroom

    This is one of three bathrooms in the home. Natural stone tiles envelop the room. To create a fresh and relaxing atmosphere, some greenery was introduced into the space.

  • Dining Room :  Dining room by Adorn Interior Design

    Dining Room

    This meals area contributes to the open-plan design of the main entertaining space of the home. Natural textures and finishes were used to support the African twist on this Australian home.

  • Master Bedroom :  Bedroom by Adorn Interior Design

    Master Bedroom

    The master bedroom of the house covers a great deal of room. Most of the owner's original furniture was used in this room as it has sentimental value, and it still WORD with the overall feel of the house. Pops of blue were used in the room, and the paisley rug was essential to ground the, what was once, a very bland space. Introducing a chair and floor lamp into the corner of the room allowed for that area to serve the purpose of a reading nook or dressing area

  • Pool and Outdoor Area:  Pool by Adorn Interior Design

    Pool and Outdoor Area

    Under the main alfresco, a large outdoor sectional sofa was used to create a conversation pit. Again, neutral colours were used with throw cushions in tribal patterns. The gazebo at the end of the pool was transformed into an outdoor eating area.

  • Bedroom 1:  Bedroom by Adorn Interior Design

    Bedroom 1

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["EN"] [Published] 6 extravagant and luxurious canopied beds

    This bedroom was designed for the family's eldest daughter. The use of orange and patterned throw cushions allowed this space to be related back to the rest of the house.

  • Bedroom 2:  Bedroom by Adorn Interior Design

    Bedroom 2

    This bedroom was designed for the family's youngest daughter. Pops of green and patterned cushions were used to create a refreshing moment and to link this room to the greater design.

Admin-Area