Heath Cottage by Brown + Brown Architects | homify
Brown + Brown Architects

Brown + Brown Architects

Brown + Brown Architects
Brown + Brown Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Heath Cottage

We recently completed the refurbishment and renovation of our own stone cottage near Aberdeen, with the adjacent images showing the house prior to commencement of the works.

In addition to making a large glazed intervention in the stone gable, the internal arrangement of the ground floor was revised, to allow modern open-plan living within the traditional cottage. White wooden lining and a white painted floor help make the space light and allow all spaces to flow together. A wood-burning stove remains the focal point of the living area, whilst the open plan kitchen/dining space has a traditional range cooker as it’s centrepiece. Birch faced plywood is used in various places throughout the house, from the large door separating the office from the main space, to the bathroom where a waterproof treatment allows the timber to be a main feature, when combined with geometric print concrete tiles.

Photography by Nigel Rigden

Admin-Area