The Yellow Submarine by Sophie Nguyen Architects Ltd | homify
Sophie Nguyen Architects Ltd

Sophie Nguyen Architects Ltd

Sophie Nguyen Architects Ltd
Sophie Nguyen Architects Ltd
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

The Yellow Submarine

This raised ground floor flat was converted from a maze of cardboard partitions and suspended ceilings for a couple blessed with two young children and cursed by the fact that they wanted to stay in Ladbroke Grove and neither of them is a stockbroker.

The flat was stripped back to create a single main space into which the Yellow Submarine was launched. This free-standing unit defines the functions of the adjacent spaces, kitchen in front, bathroom behind, complete with hatchdoor to keep bathtime sociable.

Finally two bedrooms are inserted into the adjacent space, separated by a glass partition between them in order to maximise the daylight into the children's room.

  • The Yellow Submarine:  Kitchen by Sophie Nguyen Architects Ltd

    The Yellow Submarine

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 3
    ["EN"] [Published] 13 ways colour can impact the mood in your home
    ["KR"] [Published] 컬러 인테리어 시도하기
    ["SA"] [Published] 20 لمسة اللون الأصفر للحصول على منزل مشرق

    The free-standing unit defines the functions of the adjacent spaces, kitchen in front, bathroom behind, complete with hatchdoor to keep bathtime sociable.

  • The Yellow Submarine:  Living room by Sophie Nguyen Architects Ltd

    The Yellow Submarine

    The flat was stripped back to create a single main space into which the Yellow Submarine was launched.

  • The Yellow Submarine:  Living room by Sophie Nguyen Architects Ltd

    The Yellow Submarine

    The free-standing unit defines the functions of the adjacent spaces, kitchen in front, bathroom behind, complete with hatchdoor to keep bathtime sociable.

  • The Yellow Submarine:  Bathroom by Sophie Nguyen Architects Ltd

    The Yellow Submarine

    The free-standing unit defines the functions of the adjacent spaces, kitchen in front, bathroom behind.

  • The Yellow Submarine:  Bedroom by Sophie Nguyen Architects Ltd

    The Yellow Submarine

    The two bedrooms are separated by a glass partition between them in order to maximise the daylight into the children's room.

  • The Yellow Submarine:  Bathroom by Sophie Nguyen Architects Ltd

    The Yellow Submarine

    The free-standing unit defines the functions of the adjacent spaces, kitchen in front, bathroom behind, complete with hatchdoor to keep bathtime sociable.

    The staircase is made of one single folded steel sheet with a glass balustrade cantilevered from the steel landing.

  • The Yellow Submarine:  Houses by Sophie Nguyen Architects Ltd

    The Yellow Submarine

    The project was shortlisted for the Architects'Journal Small Projects Award.

  • The Yellow Submarine:   by Sophie Nguyen Architects Ltd

    The Yellow Submarine

    The flat was stripped back to create a single main space into which the Yellow Submarine was launched. This free-standing unit defines the functions of the adjacent spaces, kitchen in front, bathroom behind.

    Two bedrooms are inserted into the adjacent space, separated by a glass partition between them in order to maximise the daylight into the children's room.

Admin-Area