Fenchurch Street by Bogle Architects | homify
Bogle Architects

Bogle Architects

Bogle Architects
Bogle Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Fenchurch Street

Bogle Architects has transformed a corner site building at the junction of Fenchurch St and Cullum St, in the heart of the City of London. The client, aik, required a distinctive intervention that would announce the building and increase its visibility from Fenchurch St, as well as the rationalisation and full refurbishment of the 1st, 2nd and 6th floors, to create 11.700 sq ft of class ‘A’ office space.

The project’s ‘signature’ element is the dramatic, multi-faceted ‘feature’ wall. Precision engineered, the refined geometry of the new wall is achieved using interlinked highly polished stainless steel convex panels, extending from the lobby interior through the glazed facade to wrap around the building’s street façade.

The wall’s finely detailed design was custom made by Marzorati Ronchetti, leading Italian manufacturers of specialist metalwork, whose international portfolio includes Louis Vuitton’s Milan showroom, the lobby area for 30 St Mary Axe in London and a spectacular exhibition installation at MoMA in New York.

The reconfiguration of the entrance and lobby area involved the realignment of the lobby façade with the main building envelope, using frameless glazing to create a seamless connection between the reception area and the street beyond. The coherence of the design is further enhanced by a new floating canopy and the introduction of a large, acid-etched steel reception desk. The project also includes new steel gates to the rear of the building, featuring a punched design that reinterprets the geometry of the lobby’s distinctive feature wall, a visual reference that successfully reinforces Bogle Architects’ coherent re-imaging of the entire building. The wider brief also involved stripping out three floors of office space, introducing a simpler and more rational ceiling grid, together with new lighting, updated servicing and redesigned lifts and WCs.

  • Fenchurch Street:  Office buildings by Bogle Architects

    Fenchurch Street

  • Fenchurch Street:  Office buildings by Bogle Architects

    Fenchurch Street

  • Fenchurch Street:  Office buildings by Bogle Architects

    Fenchurch Street

  • Fenchurch Street:  Office buildings by Bogle Architects

    Fenchurch Street

  • Fenchurch Street:  Office buildings by Bogle Architects

    Fenchurch Street

  • Fenchurch Street:  Office buildings by Bogle Architects

    Fenchurch Street

Admin-Area