London Swimming Pool Company

London Swimming Pool Company

London Swimming Pool Company
London Swimming Pool Company
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Pool & Wellness Area with Spiral Staircase

This elegant 9 x 4 metre pool and wellness area is located in a large double basement development in the rear garden of a luxury re-modelled family home.

In addition to the swimming pool, the wellness area includes a fully air-conditioned gym, steam room, lounging/spa space and changing facilities, all finished in shades of sand to harmonise with the understated colour palette of the property. 

The pool/wellness is directly connected to the lower ground floor of the main house via a spectacular designer glass staircase which complements the glass mosaic tiles in the interior of the pool. 

The lovely Italian glass mosaic tiles are transparent and required precision fixing to avoid even the tiniest imperfection – this involved drilling the 10mm thick tiles as opposed to cutting when matching up around fittings.

The staircase provides a beautiful focal point as well as an abundant source of natural light which enters via the opening from the glazed atrium.  Ambient lighting is streamed from inside the recesses within the ceiling.

The LED lights and fixtures are 316 grade stainless steel and offer an attractive contrast to the earth colours and materials used throughout. 

To accommodate vigorous exercise, a counter current unit has been installed at one end of the pool – a powerful jet against which to swim on the spot, creating an in-water treadmill.

A major project, the pool development took one year to complete and included a lengthy design and testing process of special features.  The architect introduced a stylish stainless steel water line detail for which several mock-ups in aluminium were required to achieve the exact measurements before the final template could be created for the costly stainless steel fabrication.

The pit which houses the automatic pool cover, when rolled back, is hidden behind a suspended wall above the water line and a concrete wall below the waterline, separated by a 100mm slot, for the cover to slide through.

Engineering excellence has led to a swimming pool and plantroom that looks neat and streamlined – the result of detailed planning, high accuracy and outstanding teamwork.

Location
London

Admin-Area