Earth Designs

Earth Designs

Earth Designs
Earth Designs
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Modern Family garden in North London

The garden combines functionality and contemporary elegance to create an unusual and usable space. It is divided into three areas, each with a distinct purpose and ambiance.

The first section, adjoining the house, is dedicated to relaxation and entertainment. Directly outside the patio doors is an area of oak decking, chosen to echo the floor of the kitchen. This deck is large enough to accommodate a weatherproof rattan sofa. Along the right side of this section is an outdoor dining area. Surfaced with Mint Fossil sandstone, this area benefits from a substantial dining table and benches constructed from railway sleepers. The second, central area of the garden is planted with low maintenance architectural plants. Four screens of various dimensions emerge from the planting and help to obscure the rear of the space from view. Each screen features a different material: wooden panelling, textured stone tiles, stainless steel mesh and orange Perspex. A stainless steel water blade installed on one of the screens gives the space a contemporary feel that emulates the interior of the house. To the rear of the garden the final section is home to the children’s large timber climbing fort and a storage unit for the family’s bicycles. This section is hidden from view by a long timber screen. Artificial lawn provides an extremely low maintenance and safe surface beneath the climbing frame. The existing row of conifers at the back of the garden was retained to provide a backdrop to the garden and privacy from the road beyond.

Location
London

Admin-Area