Crouch End Private Client | London by LLI Design | homify
LLI Design

LLI Design

LLI Design
LLI Design
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Crouch End Private Client | London

The owners recently purchased a new build 3000 sq foot townhouse in Crouch End, North London enjoying views towards historic Alexander Palace. The house boasts a magnificent ground floor double volume space. The first floor living room overlooks the kitchen dining area below and is linked via glass balustraded feature staircase, the rear exterior double volume face is glazed to bring a sense of the outside in.

With such an airy environment it was important to maintain the drama of the space whilst bringing a human dimension by adding comfort and well scaled furniture so that the space did not feel or appear too overwhelming. LLI Design’s input at the build stage helped make this space warm and welcoming whilst emphasising and maximising the drama.

On the ground floor, LLI Design decided to keep the kitchen area to the back of the open plan room—so it wasn't visible from above. The kitchen included a central island—with views to the garden so cooking and socialising could combine. A dramatic contemporary chandelier spirals past the first floor living area down towards the ground floor dining area, again helping to visually join both areas together.

Sleek large format tiles were selected for the whole of the ground floor, including the outside terrace to help visually expand the area, and to emphasise the feeling of the outside-in.

Lacquered furniture choices along with Bertoia dining chairs contrast nicely with the neutral tones of the kitchen and TV area.

As with any open plan space zoned lighting is key to achieving the right mood, this is even more relevant when dealing with double volume spaces. LLI designed an Intelligent Lighting scheme which included the external lighting so that at night the same indoor / outdoor feeling would prevail.

  • Rear external - showing kitchen / living / dining room:  Living room by LLI Design

    Rear external—showing kitchen / living / dining room

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 5
    ["EN"] [Published] The house of sparkling wonders
    ["IT"] Una casa di famiglia diversa dalle altre
    ["SG"] [Published] A dazzling new home
    ["JP"] [Published] 4階建てに住むってどんな感じ?
    ["RU"] [Published] Какой тип дома подходит мне?

    Rear external of contemporary townhouse in London. The space features a double height void including a statement contemporary chandelier over the kitchen. The Living Room above is linked to the Kitchen by a feature glass, powered coated steel and walnut open tread staircase. Dramatic two story floor to ceiling glazing on the back of the house gives views to the garden from both the kitchen and living room.

  • Double height void and feature staircase leading to kitchen / living / dining:  Kitchen by LLI Design

    Double height void and feature staircase leading to kitchen / living / dining

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 3
    ["EN"] [Published] The house of sparkling wonders
    ["IT"] Una casa di famiglia diversa dalle altre
    ["SG"] [Published] A dazzling new home

    Comfortable modern kitchen / living / dining room. With large double void leading to formal living / reception room above, linked by feature glass, powder coated metal and walnut tread staircase. The deep grey centre island of the kitchen offsets the minimal palette of the rest of the room,

  • Crouch End Private Client | London:  Houses by LLI Design

    Crouch End Private Client | London

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 3
    ["EN"] [Published] The house of sparkling wonders
    ["IT"] Una casa di famiglia diversa dalle altre
    ["SG"] [Published] A dazzling new home
  • Minimal urban townhouse garden:  Garage/shed by LLI Design

    Minimal urban townhouse garden

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["SG"] [Published] A dazzling new home
  • Crouch End Private Client | London:  Living room by LLI Design

    Crouch End Private Client | London

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 3
    ["EN"] [Published] The house of sparkling wonders
    ["IT"] Una casa di famiglia diversa dalle altre
    ["SG"] [Published] A dazzling new home
  • Floorplan:   by LLI Design

    Floorplan

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 2
    ["EN"] [Published] The house of sparkling wonders
    ["IT"] Una casa di famiglia diversa dalle altre

Admin-Area