Private Client | Hampstead, London by LLI Design | homify
LLI Design

LLI Design

LLI Design
LLI Design
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Private Client | Hampstead, London

This beautiful family home in leafy Hampstead, close to the wide open spaces of the heath, needed to be brought back to it’s former glory. The clients wanted to maintain the art deco features but bring them up to date, whilst adding a contemporary feel to the house.

The clients brief to us was to maintain the spacious open plan feel to the house but add warmth and character that they felt was lacking. They wanted a relaxed home in which they could entertain.

Our starting point was the clients love of exuberant strong colour, red being their favourite. Although we didn’t want the colour to over whelm we wanted it to make a definite statement.

The house had some interesting architectural features such as the characterful oval shaped TV room. This unusual shape helped inform the design with a curved sofa and round forms in other furniture pieces such as the classic Egg chair..

The existing black marble Art Deco bathroom was re-decorated and accessorised to give it a luxurious feel. This in turn led to a 1930’s opulent feel in the master bedroom with mirrored surfaces, glass and opulent fabrics, to create a sanctuary for the owners.

The very long but relatively narrow living room was visually divided into two distinct areas to make it into a more user friendly space. We opted for a limited palette of grey, red and black, layering a variety of textures and materials.

Originally the entrance hall opened immediately onto the living room making both spaces uncomfortable and unwelcoming. By creating a small partition wall adjacent to the front door we defined both the entrance hall and the living room whilst still maintaining an open plan feel to the whole of the ground floor.

As with all our design schemes a good lighting design played a key part in creating the warm and welcoming feel to the house.

Admin-Area