St John's Wood Town House by DDWH Architects | homify
DDWH Architects

DDWH Architects

DDWH Architects
DDWH Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

St John's Wood Town House

Located on a quiet road in St John’s Wood London NW8, this modern townhouse had a typically awkward layout, which forced the living area to be accommodated at first floor. The refurbishment involved taking everything out from ground floor, installing new bespoke walnut staircases to connect the three levels, and moving the front door and hallway to accommodate the new open-plan living spaces.

A full-width rear extension meant that the living spaces could be provided at ground floor opening on to the garden, freeing up space at first floor to create a large master bedroom suite with walk-in rain shower to the en-suite, resulting in a five bedroom house.
High quality fittings and finishes are used throughout, including the four bathrooms. An AV and home automation system is fitted to the living areas and the first floor bedrooms.
Underfloor heating is provided to the ground floor spaces, whilst solar hot water panels on the roof provide around 60% of the hot water requirement for the house, linked to a ‘solar’ cylinder.
What was a poorly organised townhouse now makes optimum use of the space available to provide bright, generous living spaces and additional bedroom/bathroom space at the upper levels, using elegant fittings, finishes and joinery to create a luxurious family home.

Admin-Area