Ardesia Design

Ardesia Design

Ardesia Design
Ardesia Design
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Clanricarde Gardens

Clanricarde Gardens was a refurbishment project of a Victorian property in London. The main concept with the flat was to modernise and to maximise storage whilst retaining the key Victorian elements of the property.

  In the open plan lounge / kitchen, the Ardesia Design trademark in-built, modular storage wall was installed to be used for display and as an interesting focal point in the room.   The kitchen was fitted with cleverly customised IKEA cabinets and a gorgeous kitchen island with a man-made stone top. The in-built kitchen island creates additional worktop space but also acts as seated dining space, removing the necessity for a space-consuming dining table. Every inch of kitchen storage is utilised to 100% efficiency and all the white goods have been cleverly integrated within the kitchen without eating into the kitchen storage.   In the bedroom, custom in-built cabinets were designed that conceal the entrance to the en-suite. With the doors closed, the wall appears to be only cabinets. The doors then open flush with the doorframe to reveal the entrance to the en-suite.   The alignment of the shower and the doorway creates symmetry with the window in the bedroom, which allows a lovely wave of natural light into the windowless shower room when the doors are open. The positioning of the shower screen directly in front of the doorway is a bit tongue-in-cheek—perhaps not for everyone’s tastes but fits perfectly with this young, modern flat. Both bathrooms are finished in polished plaster, or Marmorino, from Italy. LED-lit niches were in-built into the bathrooms to provide further storage space.   The flat was furnished minimally but the quirky antique accessories from Dutch company One World Interiors complement the simplicity of the design and give it that finishing touch.

Location
Notting Hill, London

Admin-Area