印記 by 沈志忠聯合設計 | homify
Change profile photo
Change cover
沈志忠聯合設計
沈志忠聯合設計

沈志忠聯合設計

沈志忠聯合設計
沈志忠聯合設計
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

印記

有一種美是不經意的、被忽略的、他歷經歲月的刻畫,陽光的炙熱、雨滴的敲打、在物換星移下,被大自然創作著,完成了一幅具美感的原生態畫作,簡單,卻被忽略著。

若以同樣的角度來看待我們的場域,建築板模的紋理,在手感的制作下,不造作的呈現;工人在牆上的紀錄,被遺留成歷史的記號,在四季更迭的光影變換下,展現豐富的層次。細細品味材質最原始的特性,可發現其中真摯的美學,被展露無疑。

由戶外過渡到室內的場域,運用最少的隔間,保持空氣對流,讓空間的寬敞性與大自然呼應;進入室內空間,我們卸除框架,依附於自然的基底,穿織出生活的動線,找出人與自然間,更貼切、自在的生活方式,回歸到最簡單、純粹的美。

There’s a sense of beauty was unrefined and often ignored that experienced the imprint of age, heat of sunlight and the dripping of rain. As time goes by, a primary aesthetic scenery was unrevealed and created by the carving of nature, simple, yet ignored. By applying the same perspective to this space site, the texture of architecture concrete slate was represented directly by showing the original craftsmanship. The construction marks on the wall were preserved and then became a trace of history that brings out rich layers of light gradients by the variation of seasons.From the exterior to the interior space, we applied the minimum of walls to maintain the circulation of air and try to maximize space capaciousthat corresponded to the exterior. As for our approach to the interior space planning, instead of applying the stereotype of being framed by the walls, we chose to follow the original site frame and forming a traffic flow that showcasing a life style that brings human being and nature even closer. Therefore, our design goal in this case was achieved by returning to the simplest and purest beauty.

  •  Living room by 沈志忠聯合設計
  •  Living room by 沈志忠聯合設計
  •  Corridor & hallway by 沈志忠聯合設計
  •  Bedroom by 沈志忠聯合設計
  •  Walls by 沈志忠聯合設計

Admin-Area