Studio Loo - a new office space from an old public wc by Claire Potter Design | homify
Claire Potter Design

Claire Potter Design

Claire Potter Design
Claire Potter Design
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Studio Loo—a new office space from an old public wc

This project is the new studio space for Claire Potter Design and is situated in a converted public toilet in Brighton. The space was abandoned when the project began, but after major construction and restoration work, it is now a modern, industrial styled office / studio space. Three new FSC wooden windows feature in the front of the building, with a ramped access and new landscaping made from scaffold boards, planted with a variety of herbs, flowers and edible fruits. The main space features refurbished rooflights, reclaimed parquet flooring and refurbished wall surfacing dating from when the building was first constructed—found under two layers of tiling. Oversized sliding doors conceal a kitchenette and wc, with the rest of the space being filled with reclaimed fixtured, fittings and furniture, from 1950's seating to old tables rescued from a local scout hut. Integrated storage doubles as a 'shop front' for the studio—painted to match the new dark grey wall colour from recycled paint specialists Newlife paints.

  • Studio Loo - a new office space from an old public wc:  Office buildings by Claire Potter Design

    Studio Loo—a new office space from an old public wc

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["EN"] [Published] Before & after: Public toilet to eco office

    the new space is an industrial styled interior, utilising many reclaimed and recycled features, from reclaimed parquet flooring to recycled paint and salvaged cabinets.

  • Studio Loo - a new office space from an old public wc:  Office buildings by Claire Potter Design

    Studio Loo—a new office space from an old public wc

    the new space is an industrial styled interior, utilising many reclaimed and recycled features, from reclaimed parquet flooring to recycled paint and salvaged cabinets.

  • Studio Loo - a new office space from an old public wc:  Office buildings by Claire Potter Design

    Studio Loo—a new office space from an old public wc

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["EN"] [Published] Before & after: Public toilet to eco office

    Recycled dark grey slate paint from Newlife Paints contrasts with the neon green fabric cable, reclaimed enamel shades and refurbished terrazzo style wall panelling found under two layers of tiles.

  • Studio Loo - a new office space from an old public wc:  Office buildings by Claire Potter Design

    Studio Loo—a new office space from an old public wc

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["EN"] [Published] Before & after: Public toilet to eco office

    the new space is an industrial styled interior, utilising many reclaimed and recycled features, from reclaimed parquet flooring to recycled paint and salvaged cabinets. The rooflights are also original and were completely refurbished, with the broken glass being replaced with new. Some original reinforced glass remains.

  • Studio Loo - a new office space from an old public wc:  Office buildings by Claire Potter Design

    Studio Loo—a new office space from an old public wc

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["EN"] [Published] Before & after: Public toilet to eco office

    Parquet flooring reclaimed locally now features throughout the main office space.

  • Studio Loo - a new office space from an old public wc:  Office buildings by Claire Potter Design

    Studio Loo—a new office space from an old public wc

    the new space is an industrial styled interior, utilising many reclaimed and recycled features, from reclaimed parquet flooring to recycled paint and salvaged cabinets.

  • Studio Loo - a new office space from an old public wc:  Office buildings by Claire Potter Design

    Studio Loo—a new office space from an old public wc

    the new space is an industrial styled interior, utilising many reclaimed and recycled features, from reclaimed parquet flooring to recycled paint and salvaged cabinets.

  • Studio Loo - a new office space from an old public wc:  Office buildings by Claire Potter Design

    Studio Loo—a new office space from an old public wc

    Reclaimed oak parquet flooring was sourced and refurbished locally, relaid in a chevron pattern.

  • Studio Loo - a new office space from an old public wc:  Office buildings by Claire Potter Design

    Studio Loo—a new office space from an old public wc

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["EN"] [Published] Before & after: Public toilet to eco office

    even the tiles in the new kitchen were found at a local salvage centre as a part box - exactly the amount required.

  • Studio Loo - a new office space from an old public wc:  Office buildings by Claire Potter Design

    Studio Loo—a new office space from an old public wc

    oversized roller doors conceal the kitchenette, store and wc.

Admin-Area