Google's new Californian HQ - Mountain View - Heatherwick + Bjarke Ingels Group by Heatherwick | homify
Heatherwick

Heatherwick

Heatherwick
Heatherwick
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Google's new Californian HQ—Mountain View—Heatherwick + Bjarke Ingels Group

Thomas Heatherwick, Founder and Principal, Heatherwick Studio:

“Heatherwick Studio is thrilled to be working on this exciting project for Google and the community of Mountainview, California.

This is an opportunity to not only create a new home for the world’s most innovative company, but also to make a vibrant piece of town at the same time as protecting and enhancing the local natural habitat.

Bringing the design team together from Heatherwick Studio and BIG means we’ve developed even more exciting solutions that neither would have arrived at alone and we look forward to making them a reality.”

Announcement by David Radcliffe at Google

“Today we’re submitting a plan to redevelop four sites—places where we already have offices but hope to significantly increase our square footage—to the Mountain View City Council. It’s the first time we’ll design and build offices from scratch and we hope these plans by Bjarke Ingels at BIG and Thomas Heatherwick at Heatherwick Studio will lead to a better way of working.

The idea is simple. Instead of constructing immoveable concrete buildings, we’ll create lightweight block-like structures which can be moved around easily as we invest in new product areas. (Our self-driving car team, for example, has very different needs when it comes to office space from our Search engineers.) Large translucent canopies will cover each site, controlling the climate inside yet letting in light and air. With trees, landscaping, cafes, and bike paths weaving through these structures, we aim to blur the distinction between our buildings and nature.

Of course, this project is about much more than just office space; it’s about doing more with the local community as well. So we’re adding lots of bike paths and retail opportunities, like restaurants, for local businesses. We also hope to bring new life to the unique local environment, from enhancing burrowing owl habitats to widening creek beds. And we’re committed to do everything we can to save energy—our recent agreement to offset our energy consumption in North Bayshore with renewable energy includes the development of this proposal.

We chose Mountain View for our headquarters 15 years ago because we love the beauty of the bay, the close proximity to great universities, the family-friendly environment and the chance to work in a city at the heart of Silicon Valley. Today, we want to create office spaces that don’t just provide a great home for Google, but which also work for the city that has given us so much.”

Admin-Area