Scoop by MZO TARR Architects | homify
MZO TARR Architects

MZO TARR Architects

MZO TARR Architects
MZO TARR Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Scoop

The demolition of an existing bungalow and the construction of a code 6 net-zero carbon 500 sqm house in Surrey, UK.


A transpired solar pre-heater; an interactive water feature [helping the user save energy and money]; PV solar film and a rainwater harvesting tank help create this Code 6 net zero carbon 5-bedroom family home, located in a well established spacious suburban area in Cobham. The scheme also includes a self-contained annexe with balcony; cinema and music room.

The interactive waterfall feature is backlit by a series of lights that change from green—through amber—to red, depending on how much energy the house is using, whilst changes in speed also reaffirm energy consumption, encouraging users, especially their children to turn off lights.

  • Interactivity:  Houses by MZO TARR Architects

    Interactivity

    The central courtyard water fall glows green notifying the user of their current energy use

  • Environmental strategy:  Houses by MZO TARR Architects

    Environmental strategy

    Bird's eye view highlighting the various environmental and interactive systems enabling the house to produce all its own energy

  • Colour:  Houses by MZO TARR Architects

    Colour

    The western red cedar timber cladding colour mirrors the surrounding brickwork whilst the black zinc reflects the black slate of the neighbouring properties.

  • Materials:   by MZO TARR Architects

    Materials

    The western red cedar timber cladding colour mirrors the surrounding brickwork whilst the black zinc reflects the black slate of the neighbouring properties.

  • Daylight:   by MZO TARR Architects

    Daylight

    Daylight studies at different levels above site

Admin-Area