Glebe Road - Crouch End, London by A2studio | homify
A2studio

A2studio

A2studio
A2studio
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Glebe Road—Crouch End, London

The original property is a five-storey Victorian mid-terraced house in Crouch End, North London which was in dire need for modernisation.

The client brief was to adapt the house to modern family living which involved the rethinking of the use of all rooms. As a result the entire house has been renovated and the layout reconfigured. On the lower ground floor a large light-filled open plan kitchen-living area was created to become the new centre of the house. It features a frameless glass side extension and the rear facade has been opened up to the garden with full height bi-fold doors.

The client’s special focus was on using a rich mixture of textured and reclaimed materials. The flooring in the kitchen-living space combines reclaimed oak parquet with large format distressed chapel limestone tiles. The kitchen features exposed limewashed brick walls, vintage oak kitchen doors and a concrete work surface. A bespoke timber storage wall was introduced on the ground floor separating the entrance hall and reception room to provide a more formal entrance to the reception room and an integrated wardrobe.

On level 1 a former bedroom has been transformed into a spacious bathroom featuring a freestanding bathtub and special hand painted lavastone tiles. To celebrate the amazing views of Alexandra Palace the loft has been converted with a dormer extension incorporating full-height sliding doors.

Location
London
  • Loft Conversion:  Terrace house by A2studio

    Loft Conversion

    Dormer extension with full height sliding doors

  • Rear View:  Terrace house by A2studio

    Rear View

    Bi-fold doors to the garden with a side extension featuring a frameless glass roof

  • Frameless Glass Extension:  Terrace house by A2studio

    Frameless Glass Extension

    A frameless glass side extension and a dormer extension featuring full height sliding glass doors

  • Kitchen & Dining:  Built-in kitchens by A2studio

    Kitchen & Dining

    A large light-filled open plan kitchen-living area where the space combines reclaimed oak parquet with large format distressed chapel limestone tiles.

  • Bespoke Kitchen:  Built-in kitchens by A2studio

    Bespoke Kitchen

    The kitchen features exposed limewashed brick walls, vintage oak kitchen doors and a concrete work surface.

  • Dining Room & Extension:  Dining room by A2studio

    Dining Room & Extension

    A frameless glass extension with bi-fold doors leading to the garden from the Dining Room

  • Storage Wall:  Walls by A2studio

    Storage Wall

    A bespoke timber storage wall was introduced on the ground floor separating the entrance hall and reception room to provide a more formal entrance to the reception room and an integrated wardrobe.

  • Stairwell:  Stairs by A2studio

    Stairwell

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["EN"] [Published] Stunning staircase ideas to make any home extra special

    French polished handrail and painted spindle to match the painted timber floorboards

  • Bathroom:  Bathroom by A2studio

    Bathroom

    Freestanding four claw bathtub with handpainted lavastone tiles

  • Kitchen:  Built-in kitchens by A2studio

    Kitchen

    A rich mixture of textured and reclaimed materials were used for the kitchen and dining room

Admin-Area