The Old Vicarage by allenarchitecturelimited | homify
allenarchitecturelimited

allenarchitecturelimited

allenarchitecturelimited
allenarchitecturelimited
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

The Old Vicarage

The works involved converting an existing adjoined outhouse into a new family room.

  • Before 1:  Living room by allenarchitecturelimited

    Before 1

    The room was used for storage. It was very dark and damp.

  • Before 2:  Living room by allenarchitecturelimited

    Before 2

  • External View of the house:  Living room by allenarchitecturelimited

    External View of the house

  • After - Internal View 1:  Living room by allenarchitecturelimited

    After—Internal View 1

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["SA"] [Published] دليلك للتعرف على أنماط التصميم الداخلى للمنازل

    Internal walls were removed and the existing walls, floor and roof were upgraded to include new insulation and finishes. An old blocked up chimney was restored with a new log burner installed. New rooflights and windows created a light and airy space. Rustic feature trusses were included as well as underfloor heating. A small attached kitchenette was also built.

  • Internal view towards the kitchenette:  Living room by allenarchitecturelimited

    Internal view towards the kitchenette

    The space was intended to function as a retreat from the main house, creating a private space for relaxing in. The room opens out onto its own secluded patio area.

Admin-Area