Raw House by Mustard Architects | homify
Mustard Architects

Mustard Architects

Mustard Architects
Mustard Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Raw House

By extending and reconfiguring the plan a sustainable, minimal and light filled family home was

created with open plan kitchen, dining and living areas that open directly to the outside via

frameless triple glazed windows and a large glazed sliding door. We inserted views through the

house from the front door to increase the sense of space and connection with the garden.

Industrial materials were exposed, utilised and celebrated such as black MDF for the kitchen,

concrete blocks for the exposed blockwork walls and power floated white concrete for the floor

which also helped to reduce construction costs. Externally, black paint unifies the new machine

made and existing hand made brickwork whilst internally a black painted efficient central core

conceals the study, family bathroom, WC, utility room, storage and services to maximise the

living areas.

The project uses Passive Input Ventilation and we included beyond Building

Regulation standards of insulation to the floors, walls and roof together with triple

glazing to improve thermal performance and reduce traffic noise. The concrete floor

with underfloor heating also acts as a thermal store which all help to create an energy

efficient home.

Location
Southwark, London
Total cost
£180,000

Admin-Area