Black White Light | homify
KUBE architecture
KUBE architecture
KUBE architecture
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Black White Light

This two-story rowhouse in Northeast DC was completely remodeled, and a new third floor and rear build-out were ​added. Through her travels, she found her style to be modern and minimalist so she came to us with with these elements in mind as well as wanting the space to be open, light and linear.

The resulting design solution consists of:

WHITE SURFACES A neutral interior shell of white walls and ceilings, and light floors wrap all spaces throughout the house in light. A tall, sculpted white volume at the entry contains a powder room and closet, and sits in contrast to the white horizontal volume of the kitchen island.

BLACK ACTIVATING DEVICES Black spatial elements create additive and subtractive conditions throughout the house. Exposed ceiling joists over the dining room mediate between the volume of the kitchen cabinets and the “floating” stairs in the main space. An angular steel handrail is carved into the wall, along with niches for TV and display. The second floor stairs are black box steps that terminate in a dark blue (almost black) wall—the Owner’s favorite color. Contrasted against the white surfaces, these conditions visually activate the house and connect the spaces seamlessly.

NATURAL LIGHT Large glass windows in front and back bring natural light through all spaces of the house. Interior walls were removed to open views out to the City, including a double height space in the rear. The master bathroom includes clerestory glass, and solar tubes were inserted over the stairs.

The home’s exterior received a full face-lift, which included all new cladding and roofing, and new windows. In the rear, a new deck was added off the main space, and on the upper level a small walk-out balcony was added off the media room.

  • KUBE architecture Modern dining room

  • KUBE architecture Modern dining room

  • KUBE architecture

  • KUBE architecture Modern living room

  • KUBE architecture Modern kitchen

  • KUBE architecture Modern kitchen

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["VN"] [Published] 13 thiết kế bếp hiện đại mà bạn muốn bố trí cho ngôi nhà của mình
  • KUBE architecture Modern dining room

  • KUBE architecture Modern media room

  • KUBE architecture Modern living room

  • KUBE architecture Modern bathroom

  • KUBE architecture Modern corridor, hallway & stairs

  • KUBE architecture Modern houses

  • KUBE architecture Modern houses

  • KUBE architecture Modern windows & doors

Admin-Area