Rural extension, Dorset, UK by Southpoint | homify
Southpoint

Southpoint

Southpoint
Southpoint
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Rural extension, Dorset, UK

Originally built in the late 17th century but later altered and extended, this farmhouse had a poor aspect to the large garden. By reconfiguring part of the ground floor and creating a porch, utility room and boot room, this highly glazed extension links directly with the main living spaces in the house. The new room has windows and skylights carefully positioned to receive sunlight from all sides and to look out over the large garden.

The extension was designed to be contemporary but shares natural stone walling and clay plain tile roofing with the main building.

There is a palette of unfinished materials including natural stone from a local quarry, Western Red cedar boarding and galvanised steel. The cedar boarding is weathring silver, similar to the galvanised steel.

Admin-Area