Maida Vale Apartment by Jonathan Clark Architects | homify
Jonathan Clark Architects

Jonathan Clark Architects

Jonathan Clark Architects
Jonathan Clark Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Maida Vale Apartment

Internal alterations of an 89 sq.m apartment within a Grade 2 Listed mid-Victorian six storey house.

All internal walls were removed and a new structural frame was inserted to support the four floors above. This has resulted in a completely open plan space with sliding walls and screens that can be moved dissecting the space in various configurations.

The main concept behind the internal planning of the flat is flexibility. The main space is 11 metres long and forms a great entertaining area. There is however, a full height top hung acoustic wall that can be pulled out from a hidden recess to bisect the main space and form a rigid partition with a separate entry door. The space can therefore function as either a two-bedroom dwelling or as a one-bed with a double aspect sitting/dining room.

Both of the bathrooms have been placed against the north-facing end of terrace flank wall with two windows benefiting from natural daylight – the shower is glazed on three sides with 3.6 metre high etched glass screens and glows like a giant light box bringing light into the centre of the space.

Raised platforms have been formed over both of the bathrooms and these house vast storage areas as well as the boiler and hot water storage. These platforms add to the illusion of making the internal spaces seem larger.

Admin-Area