Tinderbox - Spitalfields by Jonathan Clark Architects | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:2982:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Jonathan Clark Architects
Jonathan Clark Architects
Jonathan Clark Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Tinderbox—Spitalfields

This is the second London opening for Tinderbox.

It is a 260 sq.m licensed espresso coffee bar on two levels situated within situated at the base of the new Nido development in Spitalfields in the City. We believe that this is now the largest coffee shop in London.

The building works involved the complete fit-out of a 4.5m high ‘shell & core’ retail space with new services throughout.

The design of this space is a development of the Tinderbox Islington N1 Centre concept. We have built a larger mezzanine and booth structure all clad with American black walnut ‘brick’ panels. There is a large feature wall clad with different shades of green and stained MDF strips to match the front of the main counter. A number of unusual finishes are used such as the natural sisal matting cladding to the large expanse of wall adjacent to the staircase and at high level above the windows.Similar to the Tinderbox N1 Centre, one of the main concepts is to create a wide range of varying seating experiences to suit different uses – whether this be individual booths on both levels, long banquettes, long communal tables, perimeter counter seating, central concrete plinths, raised mezzanine seating for laptop users, raised ‘stepped seating’ and outdoor seating.Many of the light fittings were bespoke designed such as the grouped oversized ‘coffee cup’ shades and the 'scattered' lampshades over the communal long tables.

  • Tinderbox - Spitalfields - 1 Modern gastronomy by Jonathan Clark Architects Modern

    Tinderbox—Spitalfields—1

    Exterior view

  • Tinderbox - Spitalfields - 2 Modern gastronomy by Jonathan Clark Architects Modern

    Tinderbox—Spitalfields—2

    Detail of mezzanine seating area

  • Tinderbox - Spitalfields - 3 Modern gastronomy by Jonathan Clark Architects Modern

    Tinderbox—Spitalfields—3

    View from mezzanine over stepped seating areas

  • Tinderbox - Spitalfields - 4 Modern gastronomy by Jonathan Clark Architects Modern

    Tinderbox—Spitalfields—4

    Mezzanine seating booth's

  • Tinderbox - Spitalfields - 5 Modern gastronomy by Jonathan Clark Architects Modern

    Tinderbox—Spitalfields—5

    Balcony view

  • Tinderbox - Spitalfields - 6 Modern gastronomy by Jonathan Clark Architects Modern

    Tinderbox—Spitalfields—6

    Different style seating areas for added interest

  • Tinderbox - Spitalfields - 7 Modern gastronomy by Jonathan Clark Architects Modern

    Tinderbox—Spitalfields—7

    Main counter

  • Tinderbox - Spitalfields - 8 Modern gastronomy by Jonathan Clark Architects Modern

    Tinderbox—Spitalfields—8

    View over main counter and mezzanine seating area

  • Tinderbox - Spitalfields - 9 Modern gastronomy by Jonathan Clark Architects Modern

    Tinderbox—Spitalfields—9

    Various seating areas

  • Tinderbox - Spitalfields - 10 by Jonathan Clark Architects

    Tinderbox—Spitalfields—10

    3D axometric view of project

Admin-Area