The Lowe Apartment by reForm Architects | homify
Change profile photo
Change cover
reForm Architects
reForm Architects

reForm Architects

reForm Architects
reForm Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

The Lowe Apartment

Chris Lowe of the Pet Shop Boys asked for a flexible living space within the top floor of a converted warehouse. The design challenge was to maximise the sense of space, whilst generating a variety of functions and flexible accommodation.

The main volume is designed as a single room, the function of which can change depending on the facilities brought into use. By pulling out a particular pod, the main space changes from kitchen/dining room to dressing room to music and recording studio. When concealed there is no evidence of tracks or wheels, as each 3.6m long pod cantilevers from purpose designed extending runners within its base. In this way the main space can perform without compromise for all its functions. The roof area is brought into everyday use becoming a terrace accessed via a folded plate glass stair and a hydraulically opening rooflight. In summer the client can lie in bed beneath the stars with the rooflight open and enjoy views of St. Paul’s Cathedral and the London skyline.

  • The Lowe Apartment:  Corridor & hallway by reForm Architects, Minimalist

    The Lowe Apartment

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["PL"] [Published] Szklane schody—7 inspirujących pomysłów!
  • The Lowe Apartment:  Bedroom by reForm Architects, Modern

    The Lowe Apartment

  • The Lowe Apartment: modern  by reForm Architects, Modern

    The Lowe Apartment

  • The Lowe Apartment: minimalist  by reForm Architects, Minimalist

    The Lowe Apartment

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["PL"] [Published] Szklane schody—7 inspirujących pomysłów!
  • The Lowe Apartment:  Dining room by reForm Architects, Minimalist

    The Lowe Apartment

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["IN"] [Published] Stunning dining room tables

Admin-Area