Orangery, Abergavenny | homify
Hall + Bednarczyk Architects
Hall + Bednarczyk Architects
Hall + Bednarczyk Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Orangery, Abergavenny

This remodelling of a large semi-detached house in Abergavenny replaces a previously
cramped and disconnected kitchen extension with a lofty glazed orangery space, and creates a dramatic new relationship with the property’s generous garden. Cutting a large stepped sunken terrace into the space between the original house and the new orangery creates a substantial light-well and transforms the main property’s lower ground floor into a light and flexible new kitchen with floor-to ceiling glass doors. The orangery has direct physical links to the main house on two floors, and opens straight out onto the garden.

Being one half of a semi-detached property, the roofline of the orangery matches that of the neighbouring building and respects their shared composition. The original slate roof is supported on a slender steel and glass frame, which acts as a modern reading of the block form it has replaced. The orangery’s extensive glazing is subdivided in rhythms derived from the varied window openings of the original victorian house.

  • Orangery, Abergavenny Hall + Bednarczyk Architects Modern houses

    Orangery, Abergavenny

  • Orangery, Abergavenny Hall + Bednarczyk Architects Modern houses

    Orangery, Abergavenny

  • Orangery, Abergavenny Hall + Bednarczyk Architects Modern houses

    Orangery, Abergavenny

  • Orangery, Abergavenny Hall + Bednarczyk Architects Modern houses

    Orangery, Abergavenny

Admin-Area