The Wine Warehouse, Chepstow | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Hall + Bednarczyk Architects
Hall + Bednarczyk Architects
Hall + Bednarczyk Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

The Wine Warehouse, Chepstow

Completed in 2006, this project comprised the gutting and remodeling of a dilapidated 200 year old warehouse to create a 480m2 (5200ft2) mixed-use property combining offices, studios and residential apartments. The Grade II listed building is transformed by a combination of sensitive restoration, carefully considered interventions and modern new-build construction.

The scheme retains the industrial building’s distinctive open plan spaces, and reveals its original materials and construction techniques. The modern extension, which addresses a rear courtyard, adopts a taut modern design with pronounced asymmetrical massing, cantilevering balconies and a sinuous central staircase. A slice of horizontal glazing brings light into the centre of the building’s deep plan and serves to define the transition between the old and new parts of the building. Metal framed glazing, with its design adjusted to reflect both the traditional and modern portions of the building, provides a unifying visual link.

The building was featured in ‘Space’, The Guardian’s weekend design supplement, in November 2006.

Admin-Area