THE PAVILION ECO HOUSE BLACKHEATH by E2 Architecture + Interiors | homify
E2 Architecture + Interiors
E2 Architecture + Interiors
E2 Architecture + Interiors
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

THE PAVILION ECO HOUSE BLACKHEATH

Winner of the Evening Standard New Homes Eco + Living Award in 2015 and also voted The UK’s Top Eco Home in The Guardian online 2014. This design is for a cutting edge eco house in the grounds of Grade 2* listed building The Pagoda, built by William Chambers. The project has involved an expert team of consultants to ensure that the proposal has minimum impact on the existing conservation area and the setting of the listed building.

The Pavilion is located adjacent to Grade II* listed building The Pagoda, designed by William Chambers. With a brief to make the most energy efficient and contemporary house on a site that is overshadowed for half the day by large trees with root protection zones on all sides this project was a challenge from the start, in every way. This is a manifesto project for E2 that proves sustainability can be sexy!

This low-carbon contemporary home includes sustainable features such as passive solar design, earth sheltered lower ground, green roofs, and a natural swimming pool and will achieve Level 5 on the Code for Sustainable Homes.

The project has involved an expert team of consultants to ensure that the proposal gained permission and has minimum impact on the existing conservation area and the setting of the listed building. The application won the support of English Heritage, The Georgian Group and the local amenity group The Blackheath Society, before being granted at appeal.

The design places the house at the centre of the site creating different garden areas which relate to the interior. The architecture is revealed to the visitor as they move around and through the building. The interiors are flooded with natural light and views into the gardens.

Every detail in the construction was analysed for its thermal performance and aesthetic quality. This gives the design maximum impact at the same time as maximum efficiency – high performance architecture.

To Download the Brochure For E2 Architecture and Interiors' Award Winning Project

The Pavilion Eco House, Blackheath

Please Click on the Link Below

http://www.e2architecture.com/downloads/

Admin-Area